Tanssiryhmät

TANSSIKURSSIT JA -RYHMÄT

Oikean ryhmän valitseminen on tanssiharrastuksen ja sen harjoittelun ensimmäinen askel. Spiralissa voi harrastaa tanssia alkeista A-luokkaan, iästä riippumatta. Tarjoamme jokaiselle taitoluokalle vähintään yhden ohjatun valmennuksen viikossa, alkeisryhmille harjoitusryhmiä on useita. Ammattilaisryhmät järjestetään viikoittain C-A -ryhmälle sekä D-A -ryhmälle.

Peruskurssi 1 (alkeiskurssi)
Tällä kurssilla otetaan ensiaskeleet kilpatanssiin: tansseina Hidas valssi, Quickstep, Cha Cha Cha ja Jive. Kurssin tavoitteena on oppia yksinkertaiset peruskuviot, hyvä tanssiasento ja liikkua rytmissä soitettuun musiikkiin.

Huom! Peruskursseilla ei ole kiertävää parinvaihtoa, vaan jokainen tanssii oman parin kanssa.

Peruskurssi 2 (jatkokurssi)
Jatkokurssilla tansseja tulee lisää, kun Tango ja Samba otetaan mukaan ohjelmaan. Kurssilla harjoitellaan ensimmäiset useamman kuvion koreografiat ja otetaan harjoitteluun muutenkin kilpailullisempi ote. Kurssin tavoitteena on syventää kunkin tanssin lajinomaista perusliikkumista ja lisätä tanssillista varmuutta erilaisin harjoittein.

Jatkokurssin aikana saat halutessasi edelleen käydä peruskurssi 1:n tunneilla asioita kertailemassa ja perustekniikkaa vahvistamassa.

E-ryhmä 
Peruskurssi 2:n katselmuksen jälkeen siirrytään E-ryhmään. Tässä ryhmässä valmistaudutaan ensimmäiseen kilpaluokkaan, lisätään koreografioita jo olemassa oleviin tansseihin ja harjoitellaan eri tanssien tekniikkaa. Ryhmäläiset harjoittelevat esiintymistä ja ottavat tuntumaa kilpailemiseen osallistumalla E-luokan kilpailuihin.

Oman tanssitaidon kohotessa ja kilpailumenestyksen myötä valmistaudutaan D-luokan tansseihin; Slow Foxiin ja Rumbaan. E-ryhmässä ollessasi voit osallistua myös peruskursseille perustekniikan kertaamiseksi.

D-ryhmä 
Ryhmään siirrytään, kun kilpailumenestystä E-luokassa on tullut jo siinä määrin, että luokkanousu alkaa olla lähiaikoina ajankohtaista. D-luokassa hallittavana on jo 8 tanssilajia, joihin tehdään vaativampia, D-taitotason sallimia koreografiamuutoksia. Koreografiat muuttuvat haastavammiksi ja tanssin fyysinen puoli alkaa korostua. Tanssitekniikkaan kiinnitetään entistä enemmän huomiota myös viikkotuntien muodossa.

Nousupisteiden karttumisen myötä aloitetaan valmistautuminen C-luokkaan, jossa mukaan tulee vielä Wienervalssi ja Paso Doble.

C-A -ryhmä 
Tässä ryhmässä tanssivat kaikki C-A -taitotason parit. C-luokassa kuviot ovat vielä rajoitettuja, mutta B-A -luokassa kuviorajoitukset poistuvat. Ryhmävalmennus on erittäin tekniikkapainotteista, eikä keskity enää uusien kuvioiden opettamiseen. Oletusarvoisesti C-A -pareilla on jo ryhmään tullessaan oman taitotason mukaiset koreografiat olemassa.

LASTEN TANSSIRYHMÄT

Lastentanssi (3-5-vuotiaat)

Perheen pienempien lasten tanssiryhmässä opetellaan liikkumaan leikin kautta, ja tunti sisältää paljon lapsen omaa luovuutta ruokkivia harjoituksia. Tunnilla harjoitellaan perusliikkumistaitoja mielikuvituksen ja leikin varjolla musiikkia hyödyntäen. Ryhmän tavoitteena on antaa lapselle onnistumisen elämyksiä, leikin ja liikunnan iloa, opettaa liikkumaan musiikkiin yksin ja yhdessä, myös vastakkaisen sukupuolen kanssa. Tanssillisia elementtejä opitaan vaivihkaa muun leikin ohessa.

Tanssitunnilla ollaan ilman vanhempaa. Asuksi käy paljaat jalat ja ihonmyötäiset trikoot/shortsit ja toppi/t-paita. Pitkät hiukset laitetaan kiinni.

Juniorien alkeisryhmä (6-16-vuotiaat)

Esikoulu- ja alakouluikäisille suunnattu, vähän isompien lasten tanssiryhmä keskittyy jo enemmän itse tanssin opiskeluun. Ryhmässä opetellaan neljä perustanssia: Hidas valssi, Quickstep, Cha Cha Cha ja Jive. Tunnilla harjoitellaan kunkin tanssin perusliikkumista yksin ja yhdessä parin kanssa, ja kauden lopussa tavoitteena on hallita yksinkertaiset peruskuviot. Ryhmässä harjoitellaan myös hieman esiintymistä leikin tuntua unohtamatta.

Tanssitunnilla ollaan ilman vanhempaa. Asuksi käy mikä tahansa t-paita/hame -yhdistelmä tai t-paita/collegehousut tai legginsit. Jalkaan joko jumppatossut tai tanssimiseen soveltuvat sisäjalkineet. Pitkät hiukset laitetaan kiinni.

Juniorien jatkoryhmä (6-16-vuotiaat)

Kun tanssia on harjoiteltu noin vuoden verran ja neljä perustanssia (Hidas valssi, Quickstep, Cha Cha Cha ja Jive) on opittu peruskuvioiden edellyttämällä tavalla, lapsi voi siirtyä tanssimaan jatkoryhmään. Jatkoryhmässä tansseja tulee kaksi lisää; Tango ja Samba. Jatkoryhmä keskittyy syventämään jo opittuja taitoja ja harjoittelee myös esiintymistä. Oikeiden tanssikenkien hankinta saattaa tulla viimeistään nyt ajankohtaiseksi.

SENIORIEN PÄIVÄTANSSIRYHMÄ

Spiralissa toimii aktiivinen seniorien päivätanssiryhmä, joka kokoontuu kerran viikossa aamupäiväaikaan. Ryhmässä opetellaan tanssilavoille soveltuvia perustansseja, tavataan ystäviä, seurustellaan, nauretaan ja liikutaan jokaisen oman kuntotason ja päivän voinnin mukaan. Ryhmän tavoitteena on tukea ikääntyvien seniorikansalaisten ja työstä vapautuneiden liikkumista, edistää henkistä ja fyysistä hyvinvointia, sekä ehkäistä yksinäisyyttä. Ryhmä on perustettu Kunnossa Kaiken Ikää -hankkeen tavoitteiden mukaisesti ja jatkaa toimintaansa hankekauden päättymisen jälkeenkin. Ryhmään otetaan läpi vuoden uusia tanssijoita ja aloittaa voi milloin vain!