Tanssiryhmät

TANSSIKURSSIT JA -RYHMÄT

Oikean ryhmän valitseminen on tanssiharrastuksen ja sen harjoittelun ensimmäinen askel. Spiralissa voi harrastaa tanssia alkeista A-luokkaan, iästä riippumatta. Tarjoamme jokaiselle taitoluokalle vähintään yhden ohjatun valmennuksen viikossa, alkeisryhmille harjoitusryhmiä on useita. Ammattilaisryhmät järjestetään viikoittain CA- ja DA-ryhmille.

Kokeile viikko ilmaiseksi!

HUOM! Tarkista aina tilanne salivuorokalenterista, jonne tuntien ajankohdat päivitetään.

Peruskurssi 1 (alkeiskurssi)

Tällä kurssilla otetaan ensiaskeleet kilpatanssiin: tansseina Hidas valssi, Quickstep, Cha Cha ja Jive. Kurssin tavoitteena on oppia yksinkertaiset peruskuviot, hyvä tanssiasento ja liikkua rytmissä soitettuun musiikkiin.

Peruskursseilla ei ole kiertävää parinvaihtoa, vaan jokainen tanssii oman parin kanssa. Voit kuitenkin aloittaa harrastuksen myös ilman omaa paria: paras paikka löytää tanssipari on tanssisali.

Syyskaudella 2021 Peruskurssi I:n tunnit pidetään to klo 17.30-19 ja su klo 13.30-15, alkaen 19.8. Ryhmä jatkaa Peruskurssi II:na kevätkaudella 2022 ja harjoitteluajat säilyvät samoina. Opettajat Marko Lassila ja Inka Kurki.

Uusi Peruskurssi aloittaa 11.1.2022
Harjoitteluajat: ti klo 19–20.30 ja su klo 17–18.30.
Opettajat Matus Kostal ja Fiia Ylitolva.

Tervetuloa kurssille, ilmoittaudu paikan päällä.

Peruskurssi 2 (jatkokurssi)

Jatkokurssilla tansseja tulee lisää, kun Tango ja Samba otetaan mukaan ohjelmaan. Kurssilla harjoitellaan ensimmäiset useamman kuvion koreografiat ja otetaan harjoitteluun muutenkin kilpailullisempi ote. Kurssin tavoitteena on syventää kunkin tanssin lajinomaista perusliikkumista ja lisätä tanssillista varmuutta erilaisin harjoittein.

Jatkokurssin aikana saat halutessasi edelleen käydä peruskurssi 1:n tunneilla asioita kertailemassa ja perustekniikkaa vahvistamassa.

Syyskaudella 2021 peruskurssi II:n tunnit pidetään ti klo 19-20.30 ja su klo 16-17.30, alkaen 19.8. Opettajat Matus Kostal ja Fiia Ylitolva.

E-ryhmä

Peruskurssi 2:n katselmuksen jälkeen siirrytään E-ryhmään. Tässä ryhmässä valmistaudutaan ensimmäiseen kilpaluokkaan, lisätään koreografioita jo olemassa oleviin tansseihin ja harjoitellaan eri tanssien tekniikkaa. Ryhmäläiset harjoittelevat esiintymistä ja ottavat tuntumaa kilpailemiseen osallistumalla E-luokan kilpailuihin.

Oman tanssitaidon kohotessa ja kilpailumenestyksen myötä valmistaudutaan D-luokan tansseihin; Slow Foxiin ja Rumbaan. E-ryhmässä ollessasi voit osallistua myös peruskursseille perustekniikan kertaamiseksi.

D-ryhmä

Ryhmään siirrytään, kun kilpailumenestystä E-luokassa on tullut jo siinä määrin, että luokkanousu alkaa olla lähiaikoina ajankohtaista. D-luokassa hallittavana on jo 8 tanssilajia, joihin tehdään vaativampia, D-taitotason sallimia koreografiamuutoksia. Koreografiat muuttuvat haastavammiksi ja tanssin fyysinen puoli alkaa korostua. Tanssitekniikkaan kiinnitetään entistä enemmän huomiota myös viikkotuntien muodossa.

Nousupisteiden karttumisen myötä aloitetaan valmistautuminen C-luokkaan, jossa mukaan tulee vielä Wienervalssi ja Paso Doble.

C-A-ryhmä

Tässä ryhmässä tanssivat kaikki C-A -taitotason parit. C-luokassa kuviot ovat vielä rajoitettuja, mutta B-A -luokassa kuviorajoitukset poistuvat. Ryhmävalmennus on erittäin tekniikkapainotteista, eikä keskity enää uusien kuvioiden opettamiseen. Oletusarvoisesti C-A -pareilla on jo ryhmään tullessaan oman taitotason mukaiset koreografiat olemassa.

Juniorien alkeisryhmä (6–16-vuotiaat)

Esikoulu- ja alakouluikäisille suunnattu, vähän isompien lasten tanssiryhmä keskittyy jo enemmän itse tanssin opiskeluun. Ryhmässä opetellaan neljä perustanssia: Hidas valssi, Quickstep, Cha Cha Cha ja Jive. Tunnilla harjoitellaan kunkin tanssin perusliikkumista yksin ja yhdessä parin kanssa, ja kauden lopussa tavoitteena on hallita yksinkertaiset peruskuviot. Ryhmässä harjoitellaan myös hieman esiintymistä leikin tuntua unohtamatta.

Tanssitunnilla ollaan ilman vanhempaa. Asuksi käy mikä tahansa t-paita/hame -yhdistelmä tai t-paita/collegehousut tai legginsit. Jalkaan joko jumppatossut tai tanssimiseen soveltuvat sisäjalkineet. Pitkät hiukset laitetaan kiinni.

Syyskaudella 2021 junnujen alkeisryhmä to 17-18, alk. 19.8.

Juniorien jatkoryhmä (6–16-vuotiaat)

Kun tanssia on harjoiteltu noin vuoden verran ja neljä perustanssia (Hidas valssi, Quickstep, Cha Cha Cha ja Jive) on opittu peruskuvioiden edellyttämällä tavalla, lapsi voi siirtyä tanssimaan jatkoryhmään. Jatkoryhmässä tansseja tulee kaksi lisää; Tango ja Samba. Jatkoryhmä keskittyy syventämään jo opittuja taitoja ja harjoittelee myös esiintymistä. Oikeiden tanssikenkien hankinta saattaa tulla viimeistään nyt ajankohtaiseksi.

Syyskaudella 2021 junnujen jatkoryhmä ti 17-18 ja to 18-19, alk. 17.8.

Junioriryhmien opettajat: Antti Pitkämäki, Pia Pantsari-Kuusisto ja Jonne Mäkinen.

Latin solo

Soololattaritunti on hauska ja hikinen tunti, jossa tanssitaan lattarirytmien tahtiin. Tansseina mm. samba, cha cha, jive, salsa, merengue ja muita lattarirytmejä. Tule nauttimaan lattarimusiikista, tällä tunnilla et tarvitse paria. Tunti koostuu alkulämmittelystä, tanssiosuudesta ja loppujäähdyttelystä. Mukaan tarvitset tanssitossut tai -kengät ja juomapullon.

Syyskauden 2021 tunnit su klo 12.30–13.30 syys-, loka- ja marraskuussa.
Opettajana tanssija ja fysioterapeutti Kerttu Nieminen.

Lavis

Helppo, hauska ja hikinen hittitanssi tuli Spiralille! Lavis-tunneilla otetaan hiki pintaan lavatanssirytmien tahdissa, ilman paria. Mukaan tarvitset tanssitossut tai -kengät ja juomapullon.

Syyskauden 2021 tunnit to klo 19–20, alkaen 19.8.
Opettajana tanssija ja fysioterapeutti Inka Kurki.

Tanssitunteja senioreille

Pyrimme jatkossa jälleen järjestämään senioreille räätälöityjä tanssitunteja. Tällä hetkellä senioritoiminta on tauolla.