Tanssiryhmät

TANSSIKURSSIT- JA RYHMÄT

Oikean ryhmän valitseminen on tanssiharrastuksen ensimmäinen askel.  Tanssijan polku on jokaisella omanlainen. Spiralissa voi harrastaa tanssia alkeista A-luokkaan, iästä riippumatta.

Kokeile viikko ilmaiseksi! 

HUOM! Tarkista aina tilanne salivuorokalenterista, jonne tuntien ajankohdat ja myös aikataulupoikkeukset päivitetään.

Ryhmäliikuntatuntien kuvaukset löytyvät täältä. Hinnastoon pääset tästä.

TERVETULOA, voit ilmoittautua paikan päällä tai rekisteröitymisen yhteydessä täällä: Liity jäseneksi

PERUSKURSSI 1 (AIKUISTEN ALKEISRYHMÄ)

Tällä paritanssikurssilla otetaan ensiaskeleet vakio- ja latinalaistanssiin: tansseina hidas valssi, tango, quickstep, samba, cha cha cha ja jive. Kurssin tavoitteena on oppia yksinkertaiset peruskuviot, hyvä tanssiasento ja liikkua rytmissä soitettuun musiikkiin.

Voit aloittaa harrastuksen oman parin kanssa tai yksin. Peruskursseilla ei ole kiertävää parinvaihtoa, vaan jokainen tanssii oman parin kanssa. Paras paikka löytää tanssipari on tanssisali.

Syyskauden 2022 uusi PERUSKURSSI 1 harjoittelee ti 18.00–19.30 ja su 13.30–15.00. Opettajat Sanni Alanen ja Peetu Alanen.

SATEENKAAREVAN paritanssien alkeisryhmän oma tunti on torstaisin klo 18.30–20.00 (ohjaajana Inka Kurki), ja lisäksi ryhmäläisillä on mahdollisuus käydä yhteisellä PK1-tunnilla sunnuntaisin klo 13.30-15.00. Molemmat ryhmät sisältyvät kausimaksuun. Sateenkaarevassa ryhmässä tanssiparit eivät rakennu sukupuolen perusteella. Ryhmän tuntisisältö koostetaan tanssijoiden toiveiden mukaan ja opetellaan peruskuviot mm. yleishyödyllisiin tansseihin kuten lavafoksi ja fusku. Lisäksi ryhmässä harjoitellaan toki myös ainakin valssia, tangoa ja cha cha cha’ta sekä jiveä ja sambaa. Sateenkaaren alle mahtuu monta tanssia!

Ilmoittaudu kurssille klikkaamalla tästä.

PERUSKURSSI 2 (AIKUISTEN JATKORYHMÄ)

Kurssilla harjoitellaan ensimmäiset useamman kuvion koreografiat ja otetaan harjoitteluun kilpailullisempi ote. Kurssin tavoitteena on syventää kunkin tanssin lajinomaista perusliikkumista ja lisätä varmuutta erilaisin harjoittein. Jatkokurssin aikana saat halutessasi edelleen käydä peruskurssi 1:n tunneilla asioita kertailemassa ja perustekniikkaa vahvistamassa.

Syyskaudella 2022 ei ala uutta jatkoryhmää.

ED-RYHMÄ

Peruskurssi 2:n katselmuksen jälkeen siirrytään E-ryhmään, kilpatanssin ensimmäiseen taitoluokkaan. Koreografioita hiotaan ja lisätään, ja harjoitellaan eri tanssien tekniikkaa. Ryhmäläiset harjoittelevat esiintymistä ja ottavat tuntumaa kilpailemiseen osallistumalla E-luokan kilpailuihin. Oman tanssitaidon kohotessa ja kilpailumenestyksen myötä valmistaudutaan D-luokan tansseihin; slow foxiin ja rumbaan.

D-luokassa hallittavana on jo 8 tanssilajia. Koreografiat muuttuvat haastavammiksi ja tanssitekniikkaan kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Nousupisteiden karttumisen myötä aloitetaan valmistautuminen C-luokkaan, jossa mukaan tulee vielä wienervalssi ja paso doble.

Syyskaudella 2022 ED-ryhmän tekniikkatunti on torstaisin  klo 17.30–18.30, opettajana Inka Kurki ja Mikko Nieminen. Lisäksi E-tanssijat harjoittelevat sunnuntaisin klo 17.00–18.30. Sunnuntain E-ryhmää ohjaa Matus Kostal ja Fiia Ylitolva. Kilpailukokemusta kartuttaneet D-tanssijat voivat jo siirtyä harjoittelemaan myös CA-ryhmiin.

CA-RYHMÄ

Tässä ryhmässä tanssivat kaikki C-A-taitotason parit. C-luokassa kuviot ovat vielä rajoitettuja, mutta B-A-luokassa kuviorajoitukset poistuvat. Ryhmävalmennus on erittäin tekniikkapainotteista, eikä keskity enää uusien kuvioiden opettamiseen. Oletusarvoisesti C-A-pareilla on jo ryhmään tullessaan oman taitotason mukaiset koreografiat olemassa kaikista tansseista.

Syyskaudella 2022 CA-ryhmän viikkorytmi jatkuu tuttuna:

  • ma klo 18–19 latin, opettajina Adrienn Fitori ja Mikko Kaasalainen
  • ti klo  18–19 vuoroviikoin latin/vakiot, opettajana Elina Katainen-Grönlund
  • ke 18–19 vakiot, opettajana Santtu Otsamo

LASTEN JA JUNIORIEN ALKEISRYHMÄ (6–16-vuotiaat)

Esikoulu- ja alakouluikäisille suunnattu, vähän isompien lasten tanssiryhmä keskittyy jo enemmän itse tanssin opiskeluun. Ryhmässä opetellaan neljä perustanssia: hidas valssi, quickstep, cha cha ja jive. Tunnilla harjoitellaan kunkin tanssin perusliikkumista yksin ja yhdessä parin kanssa, ja kauden lopussa tavoitteena on hallita yksinkertaiset peruskuviot. Ryhmässä harjoitellaan myös hieman esiintymistä leikin tuntua unohtamatta.

Tanssitunnilla ollaan ilman vanhempaa. Asuksi käy mikä tahansa t-paita/hame -yhdistelmä tai t-paita/collegehousut tai legginsit. Jalkaan joko jumppatossut tai tanssimiseen soveltuvat sisäjalkineet. Pitkät hiukset laitetaan kiinni.

Syyskaudella 2022 aloittaa uusi alkeisryhmä. Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 17–17.45. Ryhmää ohjaa Marko Lassila ja Jonne Mäkinen.

LASTEN JA JUNIORIEN JATKORYHMÄ (6–16-vuotiaat)

Kun tanssia on harjoiteltu noin vuoden verran ja neljä perustanssia (hidas valssi, quickstep, cha cha ja jive) on opittu peruskuvioiden edellyttämällä tavalla, lapsi voi siirtyä tanssimaan jatkoryhmään. Jatkoryhmässä tansseja tulee kaksi lisää: tango ja samba. Jatkoryhmä keskittyy syventämään jo opittuja taitoja ja harjoittelee myös esiintymistä. Oikeiden tanssikenkien hankinta saattaa tulla ajankohtaiseksi.

Syyskaudella 2022 juniorien jatkoryhmä harjoittelee tiistaisin klo 17.00–18.00.
Opettajat: Satu Alanen ja Jonne Mäkinen.