Tanssiryhmät

TANSSIKURSSIT JA -RYHMÄT

HUOM! Avin päätöksen myötä Spiralin salien sulku jatkuu, lukuun ottamatta juniorien tanssitunteja. 

Oikean ryhmän valitseminen on tanssiharrastuksen ensimmäinen askel. Spiralissa voi harrastaa tanssia alkeista A-luokkaan, iästä riippumatta.

Kokeile viikko ilmaiseksi!

HUOM! Tarkista aina tilanne salivuorokalenterista, jonne tuntien ajankohdat päivitetään.

Peruskurssi 1

Tällä kurssilla otetaan ensiaskeleet vakio- ja latinalaistanssiin: tansseina hidas valssi, tango, quickstep, samba, cha cha ja jive. Kurssin tavoitteena on oppia yksinkertaiset peruskuviot, hyvä tanssiasento ja liikkua rytmissä soitettuun musiikkiin.

Voit aloittaa harrastuksen oman parin kanssa tai yksin. Peruskursseilla ei ole kiertävää parinvaihtoa, vaan jokainen tanssii oman parin kanssa. Paras paikka löytää tanssipari on tanssisali.

Kevätkauden 2022 uusi PERUSKURSSI I harjoittelee ti 19–20.30 ja su 17–18.30.
Opettajat Matus Kostal ja Fiia Ylitolva.

UUTTA Spiralilla: SATEENKAAREVAN ryhmän oma tunti to 19–20.30 (ohjaajana Inka Kurki), ja lisäksi ryhmäläisillä on mahdollisuus käydä yhteisellä PK-tunnilla su. Tässä ryhmässä tanssiparit eivät rakennu sukupuolen perusteella.

TERVETULOA, voit ilmoittautua paikan päällä tai rekisteröitymisen yhteydessä täällä: Liity jäseneksi

Peruskurssi 2 (jatkokurssi)

Kurssilla harjoitellaan ensimmäiset useamman kuvion koreografiat ja otetaan harjoitteluun kilpailullisempi ote. Kurssin tavoitteena on syventää kunkin tanssin lajinomaista perusliikkumista ja lisätä varmuutta erilaisin harjoittein. Jatkokurssin aikana saat halutessasi edelleen käydä peruskurssi 1:n tunneilla asioita kertailemassa ja perustekniikkaa vahvistamassa.

Kevätkaudella PK II to klo 17.30–19 ja su klo 13.30–15.
Torstain tunti on yhteinen ED-ryhmän kanssa.
Opettajat Marko Lassila ja Inka Kurki.

ED-ryhmä

Peruskurssi 2:n katselmuksen jälkeen siirrytään E-ryhmään, kilpatanssin ensimmäiseen taitoluokkaan. Koreografioita hiotaan ja lisätään, ja harjoitellaan eri tanssien tekniikkaa. Ryhmäläiset harjoittelevat esiintymistä ja ottavat tuntumaa kilpailemiseen osallistumalla E-luokan kilpailuihin. Oman tanssitaidon kohotessa ja kilpailumenestyksen myötä valmistaudutaan D-luokan tansseihin; slow foxiin ja rumbaan.

D-luokassa hallittavana on jo 8 tanssilajia. Koreografiat muuttuvat haastavammiksi ja tanssitekniikkaan kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Nousupisteiden karttumisen myötä aloitetaan valmistautuminen C-luokkaan, jossa mukaan tulee vielä wienervalssi ja paso doble.

Kevätkaudella 2022 ED-ryhmän oma tunti on maanantaisin klo 17–18, opettajana Mikko Nieminen. Lisäksi aloittelevat E-tanssijat harjoittelevat torstaisin klo 17.30–19 yhdessä PK2-ryhmän kanssa. Kilpailukokemusta kartuttaneet D-tanssijat voivat jo siirtyä harjoittelemaan myös CA-ryhmiin.

CA-ryhmä

Tässä ryhmässä tanssivat kaikki C-A-taitotason parit. C-luokassa kuviot ovat vielä rajoitettuja, mutta B-A-luokassa kuviorajoitukset poistuvat. Ryhmävalmennus on erittäin tekniikkapainotteista, eikä keskity enää uusien kuvioiden opettamiseen. Oletusarvoisesti C-A-pareilla on jo ryhmään tullessaan oman taitotason mukaiset koreografiat olemassa kaikista tansseista.

Kevätkaudella 2022 CA-ryhmän viikkorytmi jatkuu tuttuna:

  • ma klo 18–19 latin, opettajina Adrienn Fitori ja Mikko Kaasalainen, ja tunnin jälkeen kaikkien taitotasojen yhteinen latin-practice.
  • ti klo  18–19 vuoroviikoin latin / vakiot, opettajana Elina Katainen.
  • ke 18–19 vakiot, opettajana Santtu Otsamo, ja tunnin jälkeen kaikkien taitotasojen yhteinen vakio-practice.

UUsi ryhmä: Juniorien SHOW-tanssi (7–16-vuotiaat)

Uudessa ryhmässä tutustutaan tanssin maailmaan hauskalla tavalla. Ryhmä valmistelee show-esityksiä ja samalla oppii perusasioita. Opettajina Liisa Hokkanen ja Marko Lassila. Tervetuloa kaikki vähintään kouluikäiset!

Kevätkaudella 2022 ryhmä harjoittelee su klo 12.30–13.30, alkaen 16.1.

Juniorien alkeisryhmä (6–16-vuotiaat)

Esikoulu- ja alakouluikäisille suunnattu, vähän isompien lasten tanssiryhmä keskittyy jo enemmän itse tanssin opiskeluun. Ryhmässä opetellaan neljä perustanssia: hidas valssi, quickstep, cha cha ja jive. Tunnilla harjoitellaan kunkin tanssin perusliikkumista yksin ja yhdessä parin kanssa, ja kauden lopussa tavoitteena on hallita yksinkertaiset peruskuviot. Ryhmässä harjoitellaan myös hieman esiintymistä leikin tuntua unohtamatta.

Tanssitunnilla ollaan ilman vanhempaa. Asuksi käy mikä tahansa t-paita/hame -yhdistelmä tai t-paita/collegehousut tai legginsit. Jalkaan joko jumppatossut tai tanssimiseen soveltuvat sisäjalkineet. Pitkät hiukset laitetaan kiinni.

Syyskaudella junnujen alkeisryhmä to 17–18.
Kevätkaudella 2022 ryhmä yhdistyy jatkoryhmään.

Juniorien jatkoryhmä (6–16-vuotiaat)

Kun tanssia on harjoiteltu noin vuoden verran ja neljä perustanssia (hidas valssi, quickstep, cha cha ja jive) on opittu peruskuvioiden edellyttämällä tavalla, lapsi voi siirtyä tanssimaan jatkoryhmään. Jatkoryhmässä tansseja tulee kaksi lisää: tango ja samba. Jatkoryhmä keskittyy syventämään jo opittuja taitoja ja harjoittelee myös esiintymistä. Oikeiden tanssikenkien hankinta saattaa tulla ajankohtaiseksi.

Kevätkaudella 2022 juniorien jatkoryhmä harjoittelee ti 17–18 ja to 18–19.
Opettajat: Antti Pitkämäki, Pia Pantsari-Kuusisto ja Jonne Mäkinen.

Latin solo

Soololattaritunti on hauska ja hikinen tunti, jossa tanssitaan lattarirytmien tahtiin. Tansseina mm. samba, cha cha, jive, salsa, merengue ja muita lattarirytmejä. Tule nauttimaan lattarimusiikista, tällä tunnilla et tarvitse paria. Tunti koostuu alkulämmittelystä, tanssiosuudesta ja loppujäähdyttelystä. Mukaan tarvitset tanssitossut tai -kengät ja juomapullon.

Kevätkaudella 2022 tunnit su klo 12.30–13.25.
Opettajana tanssija ja fysioterapeutti Kerttu Nieminen.

Lavis

Helppo, hauska ja hikinen hittitanssi tuli Spiralille! Lavis-tunneilla otetaan hiki pintaan lavatanssirytmien tahdissa, ilman paria. Mukaan tarvitset tanssitossut tai -kengät ja juomapullon.

Kevätkaudella 2022 tunnit tiistaisin 19.05–20.00
Opettajana tanssija ja fysioterapeutti Inka Kurki.

Tanssitunteja senioreille

Pyrimme jatkossa jälleen järjestämään senioreille räätälöityjä tanssitunteja. Tällä hetkellä senioritoiminta on tauolla.