Tanssiryhmät

TANSSIKURSSIT- JA RYHMÄT 9.1.2023 alkaen

Oikean ryhmän valitseminen on tanssiharrastuksen ensimmäinen askel.  Tanssijan polku on jokaisella omanlainen. Spiralissa voi harrastaa tanssia alkeista A-luokkaan, iästä riippumatta.

Kokeile viikko ilmaiseksi! 

HUOM! Tarkista aina tilanne salivuorokalenterista, jonne tuntien ajankohdat ja myös aikataulupoikkeukset päivitetään.

Ryhmäliikuntatuntien kuvaukset löytyvät täältä. Hinnastoon pääset tästä.

TERVETULOA, rekisteröidy jäseneksi ja ilmoittaudu ryhmään täällä: Liity jäseneksi

PERUSKURSSI 1 (AIKUISTEN ALKEISRYHMÄ)

Tällä paritanssikurssilla otetaan ensiaskeleet vakio- ja latinalaistanssiin: tansseina hidas valssi, tango, quickstep, samba, cha cha cha ja jive. Kurssin tavoitteena on oppia yksinkertaiset peruskuviot, hyvä tanssiasento ja liikkua rytmissä soitettuun musiikkiin.

Voit aloittaa harrastuksen oman parin kanssa tai yksin. Peruskursseilla ei ole kiertävää parinvaihtoa, vaan jokainen tanssii ja harjoittelee oman parin kanssa. Paras paikka löytää tanssipari on tanssisali. Autamme tanssiparin haussa, mutta huomioithan ettemme voi taata tasaparitilannetta.

Kevätkauden 2023 uusi PERUSKURSSI 1  (PK1) harjoittelee to 18.30–20.00 ja su 14.30–16.00. Opettajat Inka Kurki ja Marko Lassila.

PERUSKURSSI 2 (AIKUISTEN JATKORYHMÄ)

Kurssilla harjoitellaan ensimmäiset useamman kuvion koreografiat ja otetaan harjoitteluun kilpailullisempi ote. Kurssin tavoitteena on syventää kunkin tanssin lajinomaista perusliikkumista ja lisätä varmuutta erilaisin harjoittein. Jatkokurssin aikana saat halutessasi edelleen käydä peruskurssi 1:n tunneilla asioita kertailemassa ja perustekniikkaa vahvistamassa.

Kevätkaudella 2023 PERUSKURSSI 2 (PK2) harjoittelee ti 18.00-19.30 ja su 13-14.30. Opettajat Satu/Sanni Alanen ja Peetu Alanen.

SATEENKAAREVA JATKORYHMÄ

SATEENKAAREVAN paritanssien jatkoryhmän oma tunti on sunnuntaisin klo 16.00–17.30 (ohjaajana Inka Kurki). Sateenkaarevassa ryhmässä tanssiparit eivät rakennu sukupuolen perusteella. Ryhmän tuntisisältö koostetaan tanssijoiden toiveiden mukaan ja opetellaan peruskuviot mm. yleishyödyllisiin tansseihin kuten lavafoksi ja fusku. Lisäksi ryhmässä harjoitellaan toki myös ainakin valssia, tangoa ja cha cha cha’ta sekä jiveä ja sambaa. Sateenkaaren alle mahtuu monta tanssia! Ryhmään voi tulla mukaan, mikäli sinulla on oma pari ja jo jonkinverran kokemusta paritansseista.

Kevätkaudella 2023 ei ala uutta sateenkaarevaa alkeisryhmää. Tulossa on kuitenkin lyhytkursseja, joten seuraa ilmoitteluamme!

ED-RYHMÄ

Peruskurssi 2:n katselmuksen jälkeen siirrytään E-ryhmään, kilpatanssin ensimmäiseen taitoluokkaan. Koreografioita hiotaan ja lisätään, ja harjoitellaan eri tanssien tekniikkaa. Ryhmäläiset harjoittelevat esiintymistä ja ottavat tuntumaa kilpailemiseen osallistumalla E-luokan kilpailuihin. Oman tanssitaidon kohotessa ja kilpailumenestyksen myötä valmistaudutaan D-luokan tansseihin; slow foxiin ja rumbaan.

D-luokassa hallittavana on jo 8 tanssilajia. Koreografiat muuttuvat haastavammiksi ja tanssitekniikkaan kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Nousupisteiden karttumisen myötä aloitetaan valmistautuminen C-luokkaan, jossa mukaan tulee vielä wienervalssi ja paso doble.

Kevätkaudella 2023 ED-ryhmän tekniikkatunti on torstaisin  klo 17.30–18.30, opettajana Inka Kurki ja Mikko Nieminen. Lisäksi E-tanssijat harjoittelevat sunnuntaisin klo 17.00–18.30. Sunnuntain E-ryhmää ohjaa Matus Kostal ja Fiia Ylitolva.

Keskiviikkoisin E-taitotason tanssijoilla on mahdollisuus osallistua myös lisäharjoitusryhmään klo 17.30-19.00. Lisäharjoitusryhmää ohjaavat Inka Kurki ja Marko Lassila.

Kilpailukokemusta kartuttaneet D-tanssijat voivat jo siirtyä harjoittelemaan myös CA-ryhmiin.

CA-RYHMÄ

Tässä ryhmässä tanssivat kaikki C-A-taitotason parit. C-luokassa kuviot ovat vielä rajoitettuja, mutta B-A-luokassa kuviorajoitukset poistuvat. Ryhmävalmennus on erittäin tekniikkapainotteista, eikä keskity enää uusien kuvioiden opettamiseen. Oletusarvoisesti C-A-pareilla on jo ryhmään tullessaan oman taitotason mukaiset koreografiat olemassa kaikista tansseista.

Kevätkaudella 2023 CA-ryhmän viikkorytmi jatkuu tuttuna pienin muutoksin:

  • ma klo 18–19 latin, opettajina Adrienn Fitori ja Mikko Kaasalainen
  • ti klo  18–19 parittomilla viikoilla lattarit, opettajana Elina Katainen-Grönlund
  • ti klo 19-20 parillisilla viikoilla vakiot, opettajan Jasmin Pocknell
  • ke 18–19 vakiot, opettajana Santtu Otsamo

LASTEN JA JUNIORIEN ALKEISRYHMÄ (6–16-vuotiaat)

Esikoulu- ja alakouluikäisille suunnattu, vähän isompien lasten tanssiryhmä keskittyy jo enemmän itse tanssin opiskeluun. Ryhmässä opetellaan neljä perustanssia: hidas valssi, quickstep, cha cha ja jive. Tunnilla harjoitellaan kunkin tanssin perusliikkumista yksin ja yhdessä parin kanssa, ja kauden lopussa tavoitteena on hallita yksinkertaiset peruskuviot. Ryhmässä harjoitellaan myös hieman esiintymistä leikin tuntua unohtamatta.

Tanssitunnilla ollaan ilman vanhempaa. Asuksi käy mikä tahansa t-paita/hame -yhdistelmä tai t-paita/collegehousut tai legginsit. Jalkaan joko jumppatossut tai tanssimiseen soveltuvat sisäjalkineet. Pitkät hiukset laitetaan kiinni.

Kevätkaudella 2023 ei aloita uutta lasten alkeisryhmää!

LASTEN JA JUNIORIEN JATKORYHMÄ (6–16-vuotiaat)

Kun tanssia on harjoiteltu noin vuoden verran ja neljä perustanssia (hidas valssi, quickstep, cha cha ja jive) on opittu peruskuvioiden edellyttämällä tavalla, lapsi voi siirtyä tanssimaan jatkoryhmään. Jatkoryhmässä tansseja tulee kaksi lisää: tango ja samba. Jatkoryhmä keskittyy syventämään jo opittuja taitoja ja harjoittelee myös esiintymistä. Oikeiden tanssikenkien hankinta saattaa tulla ajankohtaiseksi.

Kevätkaudella 2023 juniorien jatkoryhmä harjoittelee tiistaisin ja torstaisin klo 17.00–18.00.
Opettajat: Satu Alanen, Jonne Mäkinen ja Marko Lassila.