Tanssiryhmät

TANSSIKURSSIT JA -RYHMÄT

Oikean ryhmän valitseminen on tanssiharrastuksen ja sen harjoittelun ensimmäinen askel. Spiralissa voi harrastaa tanssia alkeista A-luokkaan, iästä riippumatta. Tarjoamme jokaiselle taitoluokalle vähintään yhden ohjatun valmennuksen viikossa, alkeisryhmille harjoitusryhmiä on useita. Ammattilaisryhmät järjestetään viikoittain CA- ja DA-ryhmille.

Aloitamme kevätkauden 2021 ryhmätunnit ja kurssit heti, kun koronarajoitukset poistuvat ja pystymme avaamaan salit.

HUOM! Ryhmätuntien ajankohdat päivitetään salivuorokalenteriin.

Peruskurssi 1 (alkeiskurssi)

Tällä kurssilla otetaan ensiaskeleet kilpatanssiin: tansseina Hidas valssi, Quickstep, Cha Cha ja Jive. Kurssin tavoitteena on oppia yksinkertaiset peruskuviot, hyvä tanssiasento ja liikkua rytmissä soitettuun musiikkiin.

Huom! Peruskursseilla ei ole kiertävää parinvaihtoa, vaan jokainen tanssii oman parin kanssa. Voit kuitenkin aloittaa harrastuksen myös ilman omaa paria: tanssisalilla syntyy tanssipareja.

Harjoitusajat kevätkaudella 2021: ti 18–19.30 ja su 13.30–15.

Voit kokeilla viikon maksutta! Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Peruskurssi 2 (jatkokurssi)

Jatkokurssilla tansseja tulee lisää, kun Tango ja Samba otetaan mukaan ohjelmaan. Kurssilla harjoitellaan ensimmäiset useamman kuvion koreografiat ja otetaan harjoitteluun muutenkin kilpailullisempi ote. Kurssin tavoitteena on syventää kunkin tanssin lajinomaista perusliikkumista ja lisätä tanssillista varmuutta erilaisin harjoittein.

Jatkokurssin aikana saat halutessasi edelleen käydä peruskurssi 1:n tunneilla asioita kertailemassa ja perustekniikkaa vahvistamassa.

Harjoitusajat kevätkaudella 2021: ti 19–20.30 ja su 16–17.30.

E-ryhmä

Peruskurssi 2:n katselmuksen jälkeen siirrytään E-ryhmään. Tässä ryhmässä valmistaudutaan ensimmäiseen kilpaluokkaan, lisätään koreografioita jo olemassa oleviin tansseihin ja harjoitellaan eri tanssien tekniikkaa. Ryhmäläiset harjoittelevat esiintymistä ja ottavat tuntumaa kilpailemiseen osallistumalla E-luokan kilpailuihin.

Oman tanssitaidon kohotessa ja kilpailumenestyksen myötä valmistaudutaan D-luokan tansseihin; Slow Foxiin ja Rumbaan. E-ryhmässä ollessasi voit osallistua myös peruskursseille perustekniikan kertaamiseksi.

D-ryhmä

Ryhmään siirrytään, kun kilpailumenestystä E-luokassa on tullut jo siinä määrin, että luokkanousu alkaa olla lähiaikoina ajankohtaista. D-luokassa hallittavana on jo 8 tanssilajia, joihin tehdään vaativampia, D-taitotason sallimia koreografiamuutoksia. Koreografiat muuttuvat haastavammiksi ja tanssin fyysinen puoli alkaa korostua. Tanssitekniikkaan kiinnitetään entistä enemmän huomiota myös viikkotuntien muodossa.

Nousupisteiden karttumisen myötä aloitetaan valmistautuminen C-luokkaan, jossa mukaan tulee vielä Wienervalssi ja Paso Doble.

C-A-ryhmä

Tässä ryhmässä tanssivat kaikki C-A -taitotason parit. C-luokassa kuviot ovat vielä rajoitettuja, mutta B-A -luokassa kuviorajoitukset poistuvat. Ryhmävalmennus on erittäin tekniikkapainotteista, eikä keskity enää uusien kuvioiden opettamiseen. Oletusarvoisesti C-A -pareilla on jo ryhmään tullessaan oman taitotason mukaiset koreografiat olemassa.

Juniorien alkeisryhmä (6–16-vuotiaat)

Esikoulu- ja alakouluikäisille suunnattu, vähän isompien lasten tanssiryhmä keskittyy jo enemmän itse tanssin opiskeluun. Ryhmässä opetellaan neljä perustanssia: Hidas valssi, Quickstep, Cha Cha Cha ja Jive. Tunnilla harjoitellaan kunkin tanssin perusliikkumista yksin ja yhdessä parin kanssa, ja kauden lopussa tavoitteena on hallita yksinkertaiset peruskuviot. Ryhmässä harjoitellaan myös hieman esiintymistä leikin tuntua unohtamatta.

Tanssitunnilla ollaan ilman vanhempaa. Asuksi käy mikä tahansa t-paita/hame -yhdistelmä tai t-paita/collegehousut tai legginsit. Jalkaan joko jumppatossut tai tanssimiseen soveltuvat sisäjalkineet. Pitkät hiukset laitetaan kiinni.

Juniorien jatkoryhmä (6–16-vuotiaat)

Kun tanssia on harjoiteltu noin vuoden verran ja neljä perustanssia (Hidas valssi, Quickstep, Cha Cha Cha ja Jive) on opittu peruskuvioiden edellyttämällä tavalla, lapsi voi siirtyä tanssimaan jatkoryhmään. Jatkoryhmässä tansseja tulee kaksi lisää; Tango ja Samba. Jatkoryhmä keskittyy syventämään jo opittuja taitoja ja harjoittelee myös esiintymistä. Oikeiden tanssikenkien hankinta saattaa tulla viimeistään nyt ajankohtaiseksi.

Poikien tanssiryhmä (6–16-vuotiaat)

Pojille on räätälöity oma tanssiryhmä, jossa on hyvä tutustua eri tanssien perusteisiin. Ryhmä on jaettu kahtia, alle 10-vuotiaisiin ja yli 10-vuotiaisiin. Ryhmässä opetellaan peruskuvioiden lisäksi muutamia erikoisjuttuja, kuten hyviä kuvioita diskoihin, ja Fortnite-pelistä tuttuja kuvioita. Paritanssiharjoituksia varten ryhmään lainataan tyttöjä muista junioriryhmistä.

Soololattarit

Uutta Spiralilla! Soololattaritunti on hauska ja hikinen tunti, jossa tanssitaan lattarirytmien tahtiin. Tansseina mm. samba, cha cha, jive, salsa, merengue ja muita lattarirytmejä. Tule nauttimaan lattarimusiikista, tällä tunnilla et tarvitse paria. Tunti koostuu alkulämmittelystä, tanssiosuudesta ja loppujäähdyttelystä. Mukaan tarvitset tanssitossut tai -kengät ja juomapullon. Opettajana tanssija ja fysioterapeutti Kerttu Sakki.

Soololattarit tanssitaan sunnuntaisin klo 15–16.
Huom! Tarkista poikkeussunnuntait salivuorokalenterista.

Tanssitunteja senioreille

Pyrimme jatkossa jälleen järjestämään senioreille räätälöityjä tanssitunteja. Tällä hetkellä senioritoiminta on tauolla.