Talkoovelvoite

Spiral on reippaiden ja rehtien jäsentensä yhdessä aikaansaama tanssiseura. Seuran jäsenet eivät ole tunnollisia pelkästään tanssimisen vaan myös koko seuran hyväksi tehtävien talkootöiden osalta. Seuramme ylläpitämiseksi kaikessa komeudessaan myös jatkossa, jäsenyyteemme sisältyy myös talkoovelvoite, jonka periaatteista voit lukea tarkemmin alta.

MIKSI SEURALLA ON TALKOOVELVOITE?

Tanssiseuramme jäsenyyteen luetaan kuuluvaksi velvollisuus kantaa kortensa kekoon näiden mahtavien tanssimahdollisuuksien ylläpitämiseksi kaikille seuran jäsenille. Talkoiden kautta saatava raha on merkittävä lisä seuran tuloihin ja auttaa osaltaan pitämään harjoittelumaksut alhaisina. Vaikka harjoittelumaksun korottaminen ei olisikaan juuri sinulle ongelma, se saattaa olla sitä jollekulle toiselle seuran jäsenelle.

TALKOOTYÖN PERUSPERIAATTEET

Koko seuran hyväksi tehtävän talkootyön periaatteista sovitaan ja niitä kehitetään vuosittain seuran jäsenkokouksissa. Näiden periaatteiden mukaan jokaisen seuran E-A-luokkien jäsenen toivotaan osallistuvan neljään talkootapahtumaan kalenterivuoden aikana; kaksi kertaa syyskaudella ja kaksi kertaa kevätkaudella. Myös peruskurssien osallistujat ovat tervetulleita talkootoimintaan. Voit myös halutessasi tuoda mukanasi seuran ulkopuolisia tovereitasi talkoilemaan ja kuitata näin itseltäsi kaksi talkookertaa yhdellä kerralla. Talkootapahtumiksi lasketaan esimerkiksi seuran järjestämät kilpailut ja lasten discot. Tarkimman tiedon tulevista talkoovoimia vaativista tapahtumista saat seuran tanssitilojen aulassa olevalta ilmoitustaululta. Ilmoittautuminen talkoisiin tapahtuu myös samaisella ilmoitustaululla.

Syksystä 2019 alkaen Tanssiseura Spiral ei tee enää talkootyötä Tessun Tanssien järjestämissä tapahtumissa.

TALKOOVELVOITTEEN ULKOPUOLISET TAPAHTUMAT

Seura järjestää edellä mainittujen tapahtumien lisäksi myös pienimuotoisempia tempauksia, kuten esiintymisiä erinäisissä tapahtumissa. Vaikka nämä kevyemmät tilaisuudet eivät suoraan täytä talkoovelvoitetta, on silti hyvin toivottavaa, että kaikki osallistuvat myös näihin mahdollisuuksiensa mukaan. Esiintymiset ja esittelytilaisuudet ovat keino saada seuralle näkyvyyttä ja siten  houkutella uusia ihmisiä harrastuksen pariin ja seuran jäseneksi.

TALKOOVELVOITTEEN KORVAAMISESTA

Mikäli olet E–A-luokassa, eikä sinulla ole lainkaan mahdollisuutta osallistua talkoisiin, esimerkiksi aikataulullisista tai logistisista syistä, on toivottavaa kuitata talkoovelvoitteensa seuralle suoritettavalla talkoomaksulla, jonka suuruus on kuluvana vuonna 75 €/kausi. Tämän maksun suuruus vastaa suunnilleen sitä summaa, jonka seura tienaa kausittain yhden seuralaisen talkoopanoksella. Maksun voi maksaa suoraan seuran tilille FI65 4108 0010 3556 11. Kirjoita maksaessasi viestikenttään “talkoomaksu (oma nimesi)”, jotta velvoite saadaan osaltasi kuitattua.

PRACTICE-HARJOITUKSET

Lisäksi huolehdimme E–A-luokkiin kuuluvien tanssijoiden voimin yhdessä Practice-harjoitusten soittovuoroista.

Olemme toistaiseksi luopuneet siivousvuoroista.